amp templates

Arhiva aktivnosti - 2019.godina

Radionica : Interkulturalni narativ mladih, Raška

postavio Milan Kurucić, 12.03.2019..

U četvrtak, 24. januara 2019. godine u Raški je održana jednodnevna radionica "Obrazovanjem u prevenciji ekstremizma i radikalizacije među mladima".


Radionica : Interkulturalni narativ mladih, Tutin

postavio Milan Kurucić, 12.03.2018.

U sredu, 23. januara 2019. godine u Tutinu je održana jednodnevna radionica "Obrazovanjem u prevenciji ekstremizma i radikalizacije među mladima".


Radionica : Interkulturalni narativ mladih, Novi Pazar

postavio Milan Kurucić, 12.03.2018.

U utorak, 22. januara 2019. godine u Novom Pazaru je održana jednodnevna radionica "Obrazovanjem u prevenciji ekstremizma i radikalizacije među mladima".


Radionica: EU platforma za mlade, Tehnička škola Novi Pazar

postavio Milan Kurucić, 28.01.2019.

Prva radionica u okviru naše Škole evropskih integracija #ŠkolaEI za srednjoškolce organizovana je danas za učenike/ce Tehničke škole u #NoviPazar.

Arhiva aktivnosti - 2018.godina

Obrazovanje na jezicima nacionalnih manjina u Republici Srbiji - mogućnosti za implementaciju koncepta interkulturalnog obrazovanja

postavio Milan Kurucić, 20.12.2018. 

U četvrtak, 20. decembra 2018. godine u Beogradu je održan završni okrugli sto pod nazivom „Obrazovanje na jezicima nacionalnih manjina u Republici Srbiji - mogućnosti za implementaciju koncepta interkulturalnog obrazovanja“.

Radionica: HAVA - Interkulturalna platforma za mlade, Novi Pazar

postavio Milan Kurucić, 05.12.2018.

U utorak, 27. novembra 2018. godine u Gimnaziji u Novom Pazaru održana je prva jednodnevna radionica u okviru projekta "HAVA - Interkulturalna platforma za mlade". Na radionici su učestvovali mladi iz Raške, Tutina i Novog Pazara.Event - 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

postavio MIlan Kurucić, 05.12.2018.

U ponedeljak, 26. novembra 2018. godine u Novom Pazaru održan je prijem povodom početka globalne kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama".Event - Završni seminar WeB Peace PLAYers

postavio Milan Kurucić, 05.12.2018.

Članovi/ce našeg #RYCO tima su tokom vikenda, zajedno sa partnerima sa Kosova i Makedonije, prisustvovali završnom zajedničkom seminaru u Prištini u okviru projekta "WeB Peace PLAYers".

Event : Western Balkans Resilience Forum 

postavio Milan Kurucić, 19.11.2018.

U periodu od 14-16 novembra u Budvi je u organizaciji Međunarodnog republikanskog instituta IRI održan prvi Western Balkans Resilience Forum čiji fokus je bio na zajedničkim pristupima u saradnji i borbi protiv nasilnog esktremizma.Integrativna uloga timova za prevenciju nasilja u školama

postavio Milan Kurucić, 19.11.2018.

U organizaciji Misije OEBS u Srbiji učestvovali smo u radu okruglog stola "Prevencija nasilnog ekstremizma među mladima - Integrativna uloga timova za prevenciju nasilja u školama". Cilj okruglgo stola bio je sagledavanje dosadašnjih aktivnosti usmerenih ka prevenciji ekstremizma među mladima u lokalnim zajednicama.

Obrazovanje na jezicima nacionalnih manjina - Bujanovac 

postavio Milan Kurucić, 10.11.2018.

U sredu, 7. novembra 2018. godine u Bujanovcu je održan okrugli sto pod nazivom „Obrazovanje na jezicima nacionalnih manjina u Republici Srbiji - mogućnosti za implementaciju koncepta interkulturalnog obrazovanja“.


Obrazovanje na jezicima nacionalnih manjina - Prijepolje 

postavio Milan Kurucić, 29.10.2018.

U sredu, 24. oktobra 2018. godine u Prijepolju je održan okrugli sto pod nazivom „Obrazovanje na jezicima nacionalnih manjina u Republici Srbiji - mogućnosti za implementaciju koncepta interkulturalnog obrazovanja“.


Tribina "Pokreni društvo"

postavio Milan Kurucić, 20.10.2018.

U četvrtak, 18. oktobra 2018. godine organizovali smo tribinu pod nazivom "Pokreni društvo". Na tribini su predstavljeni akcioni planovi za rešavanje problema u lokalnoj zajednici koji su izrađeni od strane mladih iz Novog Pazara.
Saopštenje za javnost FORUM 10

postavio Milan Kurucić, 21.08.2018.

Akademska inicijativa “Forum 10” poziva pripadnike bošnjačke nacionalne manjine u Republici Srbiji, a posebno mlade, da se upišu u poseban birački spisak kako bi bili u mogućnosti da iskoriste svoje biračko pravo na predstojećim izborima za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine koji će biti održani 4. novembra ove godine.

Letnji kamp za mlade, Dorjan, FYRM 

postavio Milan Kurucić, 26.07.2018.

U periodu od 24-29. jula 2018. godine u Dojranu, Makedonija, održan je Letnji kamp za mlade - učesnike projekta "WeB Peace PLAYers".

Sastanak sa šefom delegacije EU u Srbiji

postavio Milan Kurucić, 20.07.2018.

Nj.E. Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, razgovarao je sa predstavnicima nevladinih organizacija i medija iz Novog Pazara o ukupnoj političkoj, ekonomskoj i društvenoj situaciji u Sandžaku.Radionica : Obrazovanjem nastavnika u borbi protiv nasilnog ekstremizma u Bujanovcu

postavio Milan Kurucić, 15.02.2018.

U četvrtak, 14. februara 2018. godine održali smo drugu radionicu sa prosvetnim radnicima/ama u Bujanovcu na kojoj je predstavljen Uneskov Vodič za nastavnike o sprečavanju nasilnog ekstremizma.


Radionica : Predstavljen Uneskov vodič o sprečavanju nasilnog ekstremizma prosvetnim radnicima/cama u Nišu

postavio Milan Kurucić, 15.02.2018.

U sredu, 13. februara 2018. godine održali smo prvu radionicu sa prosvetnim radnicima/ama na kojoj je predstavljen Uneskov Vodič za nastavnike o sprečavanju nasilnog ekstremizma.

Arhiva aktivnosti - 2017.godina

Okrugli sto : "Da pričamo na TI o toleranciji i diskriminaciji” 

postavio Milan Kurucić, 27.12.2017.

U četvrtak, 14. decembra, organizovali smo okrugli sto pod nazivom "Da pričamo na TI o toleranciji i diskriminaciji". Okrugli sto je imao za cilj pokretanje dijaloga sa predstavnicima/ama relevantnih institucija i organizacija i mladih na temu tolerancije i problema diskriminacije različitih društvenih grupa u lokalnoj zajednici.

Event : Prezentacija programa „Pristupi suzbijanju nasilnog ekstremizma i radikalizacije”

postavio Milan Kurucić, 18.11.2017.

Program ima za cilj osnaživanje nastavnika za prevenciju nasilja i ekstremnog ponašanja kroz Uneskov pristup holističkom i pragmatičnom obrazovanju učenika, razvijanju samoafirmacije, podizanju samosvesti, razumevanjem različitosti i usvajanjem kulture dijaloga.

Event : Regionalni sastanak o suzbijanju nasilnog ekstremizma, Sarajevo, BiH

postavio Milan Kurucić, 10.09.2017.

U Sarajevu je 08. septembra 2017. godine održan Prvi regionalni sastanak Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) Task Force-a koji uključuje Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju i Srbiju.Konsultativna radionica o obrazovnim manjinskim politikama i interkulturalnom obrazovanju

postavio Milan Kurucić, 10.09.2017.

Cilj konsultativne radionice jeste produbljivanje znanja i veština učesnika/ca u pravcu boljeg razumevanja obrazovnih politika, sa posebnim osvrtom na obrazovanje na manjinskom jeziku u Sandžaku. Event "Javni čas istorije", Novi Pazar

postavio Milan Kurucić, 25.04.2017.

U utorak, 25. aprila, Akademska inicijativa “Forum 10” organizovana je projekcija dokumentarnog filma “Zapis o groblju, Čifutskoj ćupriji i komšijama kojih nema”.

Debata : "Pomirenje u regionu: Sandžak i budućnost dijaloga između Bošnjaka i Srba"

postavio Milan Kurucić, 25.04.2017.

Debata pod nazivom „Pomirenje u regionu: Sandžak i budućnost dijaloga između Bošnjaka i Srba“ imala je za cilj da omogući dijalog, pre svega na lokalnom nivou, o pitanjima koja se odnose na koncept pomirenja koji je unazad nekoliko godina promovisan od strane različitih političkih i društvenih aktera u regionu.

Poseta Jevrejskom groblju u Novom Pazaru

postavio Milan Kurucić, 25.04.2017.

U okviru Javnog časa istorije koji je 25. aprila 2017. godine održan u Novom Pazaru organizovana je poseta Jevrejskom groblju.
Jevrejsko groblje koje datira iz 17. veka predstavlja poslednje tragove materijalne kulture Jevrejske zajednice u Novom Pazaru.


Projekcija filma "Put ka Zapadu", Tutin

postavio Milan Kurucić, 28.03.2017.

Hama Muhamed prešao je put od 3000 kilometara i došao do Tutina. Njegova lična priča o odrastanju, roditeljima, mraku, hrani, hladnoći i željama ispirčana je.
Snimanje filma „Put ka Zapadu – priča o toleranciji i razumevanju“ podržao je Komeserijat za izgeblice i migracije.

 

Radionica: Digitalno nasilje – prevencija i reagovanje

postavio Milan Kurucić, 27.03.2017.

Cilj radionice bio je da sagledamo kako sve osobe koje su uključene u obrazovno – vaspitni proces mogu da doprinesu bezbednosti učesnika na internetu i kako da budu adekvatna podrška i oslonac za preuzimanje odgovornosti učenika za sopstveno ponašanje na internetu.

Debata „Nacionalizam kao uzrok radikalizma i ekstremizma“ 

postavio Milan Kurucić, 06.03.2017.

Debata pod nazivom „Nacionalizam kao uzrok radikalizma i ekstremizma“ treba da omogući dijalog o uticaju nacionalizma / nacionalizama na kreiranje radikalnih i ekstremnih ideja i ponašanja u našem društvu.

Projekat „Znamo više, razumemo bolje – bezbednost dece na internetu“ 

postavio Milan Kurucić, 26.02.2017.

Projekat „Znamo više, razumemo bolje – bezbednost dece na internetu“ ima za cilj podizanje svesti kod dece u osnovnim školama o bezbednosti na internetu. U okviru projekta realizuje se šest edukativnih radionica iz priručnika „Digitalno nasilje – prevencija i reagovanje“ misije UNICEF u Srbiji.

Debata : „Mediji i javni interes građana i građanki u Sandžaku“

postavio Milan Kurucić, 27.01.2017.

Akademska inicijativa ''Forum 10'' organizovala je debatu o temi ''Mediji i javni interes građana i građanki u Sandžaku''. To je prva u nizu planiranih debata, koje se ralizuju u okviru projekta Lokalna platforma za dijalog, a uz finansijsku podršku Ambasade Švajcarske u Srbiji. O aktuelnoj situaciji u medijima danas govorili su predstavnici Radio-televizije Novi Pazar, TV Jedinstvo i TV Tutin.

Akademska inicijativa FORUM10.org.rs

Sva prava zadržana (c) 2019.  / Akademska inicijativa FORUM10.org.rs / office@forum10.org.rs   /   CODE BY Milan Kurucić   /